Info inför tävlingen

Information inför MittKampen


Här hittar du den information du kan behöva innan MittKampen drar igång! Här finns också en länk för att anmäla patruller!


Ni får gärna skicka en bild på er patrull så snart ni kan! Lägg in den i chatten här bredvid!

Program

10.00 Start

10.10 Utmaning 1

10.40 Utmaning 2

11.10 Utmaning 3

11.40 Avslutning

12.00 Slut


Detaljerat program får ledarna via mail i samband med anmälan. Där finns också info om vilket material som behöver förberedas för de olika utmaningarna.

Teknisk utrustning som behövs:

- Dator/surfplatta,

- Uppkoppling

- En mobil/surfplatta för att skicka in resultat. Den behöver också ha tillgång till internet. Även en frågesporten kommer att svaras på via mobil, så vill ni göra det enkelt för er så har ni en särskild mobil för detta.


Är ni flera patruller som gör detta tillsammans så räcker det med en dator med livesändning, men det kan vara bra om det i varje patrull finns någon som har en mobiltelefon ni kan använda. Utgå gärna från att det är en ledare som sköter den telefonen.


Upplägg

Tanken är att MittKampen börjar redan innan den 24 mars. Den första utmaning ni får som patrull är att skriva ett scoutrop och skicka in. Ropet ska innehålla orden Equmenia, glädje och Mitt. Vi önskar gärna att detta skickas in i förväg, gärna som film annars som text. Har ni inte möjlighet att skicka den innan så kan ni också göra det under dagen. Men då är det inte säkert att vi kan visa upp den för övriga. Info om vart ni skickar det finns i mailet ni får när ni anmält er.


Under lördagen så kommer vi att ha en livesändning igång under hela tiden. I livesändningen så kommer vi att dela ut tre olika utmaningar vid tre olika tillfällen. Utmaningarna är anpassade utifrån de olika åldersgrupperna. När man klarat sin utmaning så skickar man in rapport via en mobiltelefon.


Det kommer också att finnas extrautmaningar att göra under tiden, ifall man får tid över.


MittKampen är en tävling där vi på lite olika sätt fördelar poäng beroende på vilken utmaning det är. Men viktigast är självklart att man antar utmaningarna med ett glatt humör!


Det är i huvudsak scouterna som tävlar i detta. Ledarna finns med för att peppa och fixa med det tekniska, men ska inte göra åt scouterna! Den som anmäler patrullen kommer att få lite mer detaljerad information om vad uppdragen går ut på och vilket material som behöver fixas innan.


För att se att vi är fler

Förra året uppsakttades att man kunde se vad de andra gjorde. Så även i år har vi chatten (här till höger). Det är inget måste att skicka till den. Men ta gärna bilder under tiden och lägg upp.Teknisk strul

Vi är medvetna om att det kan strula till sig när man använder tekniska prylar. Därför kommer vi att skicka ut alla information och alla utmaningar i vanlig mail till er som anmält sig. Om ni har några problem under tiden så smsa till 070-2736390


Anmälan

Vi behöver ha in senast 16 mars.MittKampen arrangeras av

Här nedan finns en chat dit du kan skicka bild på din patrull. Där ska ni också skriva när ni har klarat ett uppdrag, gärna tillsammans med att ni skickar en bild!


Ni chattar genom att dubbelklicka på det gråa i chatrutan! Testa gärna att skriva nåt innan så ni vet hur det funkar! Det går också bra att chatta via mobil, kanske enklaste sättet. Info finns under chatten!


För att chatta med mobilen/surfplatta, gå in på följande länk http://padlet.com/diakonmia/mittkampen eller läs i QR-koden.


Det kommer att vara det lättaste sättet att skicka in bilder!