MittKampen

En digital utmaning för scouter i Equmenia Mitt, lördagen den 18 mars

Information inför MittKampen

 

Här hittar du den information du kan behöva innan MittKampen drar igång! Här finns också en länk för att anmäla patruller!

 

Ni får gärna skicka en bild på er patrull så snart ni kan! Lägg in den i chatten här bredvid!

Program

10.00 Start

10.10 Utmaning 1

10.40 Utmaning 2

11.10 Utmaning 3

11.40 Avslutning

12.00 Slut

 

Detaljerat program får ledarna via mail.

Teknisk utrustning som behövs:

- Dator/surfplatta,

- Uppkoppling

- En mobil/surfplatta för att skicka in resultat. Den behöver också ha tillgång till internet. .

 

Är ni flera patruller som gör detta tillsammans så räcker det med en dator med livesändning, men det kan vara bra om det i varje patrull finns någon som har en mobiltelefon ni kan använda. Utgå gärna från att det är en ledare som sköter den telefonen.

 

Upplägg

I år börjar själva MittKampen redan före lördagen den 18 mars. Varje patrull kommer att få en utmaning som de behöver ha klarat av innan det är dags. Lösningen gör att de sedan kommer vidare i uppdragen.

 

Under lördagen så kommer vi att ha en livesändning igång under hela tiden. I livesändningen så kommer vi att dela ut tre olika utmaningar vid tre olika tillfällen. Utmaningarna är anpassade utifrån de olika åldersgrupperna. När man klarat sin utmaning så skickar man in rapport via en mobiltelefon.

 

Det kommer också att finnas extrautmaningar att göra under tiden, ifall man får tid över.

 

MittKampen är en tävling där vi på lite olika sätt fördelar poäng beroende på vilken utmaning det är. Men viktigast är självklart att man antar utmaningarna med ett glatt humör!

 

Det är i huvudsak scouterna som tävlar i detta. Ledarna finns med för att peppa och fixa med det tekniska, men ska inte göra åt scouterna! Den som anmäler patrullen kommer att få lite mer detaljerad information om vad uppdragen går ut på och vilket material som behöver fixas innan.

 

För att se att vi är fler

Förra året uppsakttades att man kunde se vad de andra gjorde. Så även i år har vi chatten (här till höger). Det är inget måste att skicka till den. Men ta gärna bilder under tiden och lägg upp.

 

I år kommer vi att testa att koppla ihop oss med rörlig bild. Det är självklart frivilligt och vi vet inte heller om det kommer att funka. Det är för att det kan vara kul att se lite mer vad de andra gör.

Vi har gjort i ordning ett antal videochatrum, där man kan vara 8 i varje. Om ett är fullt får ni testa ett annat. När man är inne i ett "rum" så går det att stänga av ljud och mikrofon om man tycker det stör. Man kan också välja att bara vara inne en stund och sedan koppla ner.

 

Här hittar ni länkar till de olika "rummen":

https://appear.in/mittkampen/sparare1

https://appear.in/mittkampen/sparare2

 

https://appear.in/mittkampen/upptackare1

https://appear.in/mittkampen/upptackare2

 

https://appear.in/mittkampen/utmanare1

https://appear.in/mittkampen/utmanare2

 

 

Viktigt att säga att just dessa delar är frivilliga och om man känner att det är för avancerat så går det alldeles utmärkt att strunta i det.

 

Teknisk strul

Vi är medvetna om att det kan strula till sig när man använder tekniska prylar. Därför kommer vi att skicka ut alla information och alla utmaningar i vanlig mail till er som anmält sig. Om ni har några problem under tiden så smsa till 070-771 43 84.

 

Anmälan

Anmälningstiden har gått ut. Om ni har funderingar kring anmälan, eller vill ändra något i den anmälan ni skickat in kan ni höra av er till maria.melin(a)equmenia.se

 

MittKampen arrangeras av

Här nedan finns en chat dit du kan skicka bild på din patrull. Där ska ni också skriva när ni har klarat ett uppdrag, gärna tillsammans med att ni skickar en bild!

 

Ni chattar genom att dubbelklicka på det gråa i chatrutan! Testa gärna att skriva nåt innan så ni vet hur det funkar! Det går också bra att chatta via mobil, kanske enklaste sättet. Info finns under chatten!

 

För att chatta med mobilen/surfplatta, gå in på följande länk http://padlet.com/diakonmia/mittkampen eller läs i QR-koden.

 

Det kommer att vara det lättaste sättet att skicka in bilder!